در دیدار اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت با رئیس اتاق تعاون ایران تمدید کارت های الکترونیک اعضاء مرزنشین به مدت 2 سال به علت عدم استفاده در سال های گذشته پیشنهاد و مقرر شد مورد بررسی قرار گیرد.
یاسر فیضی رئیس کمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران، در این خصوص گفت: در جلسهای که اخیرا بین رئیس اتاق تعاون ایران و وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، قرار بر این شد در آینده کارتهای الکترونیک مرزنشینان بدون مراجعه اعضا و به صورت خودکار به مدت 2 سال تمدید شود.
فیضی ابراز داشت: از سال 96 به این سو خدمات ارائه شده به تعاونیهای مرزنشینان بسیار کاهش یافت، به گونهای که در سال 95 وزارت صنعت بدون طی تشریفات قانونی اقدام به کاهش معافیتهای گمرکی مرزنشینان همچنین کاهش وزن میزان کالایی که مرزنشینان میتوانستند وارد کنند و تغییر اقلام کالای مرزنشینی اقدام کرد.
به گفته رئیس کمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران، مهمترین تحریم برای مرزنشینان حذف امتیاز ارز ترجیحی 4200 تومان و ارز نیمایی برای مرزنشینان بود که معمولاً به واردات کالاهای اساسی اختصاص پیدا میکرد.
وی افزود: بعد از 32 ماه پیگیری توانستیم معافیتهایی را که از سال 95 برای مرزنشینان حذف شده بود را دوباره پس بگیریم، اما همه این پس گرفتن معافیتها در مقایسه با ارز ترجیحی و نیمایی کالاها چشمگیر نیست.
رئیس کمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران گفت: عدم ارائه خدمات به مرزنشینان باعث شد که ظرفیتهای مرزنشینان کاهش پیدا کند همچنین کارهای الکترونیکی که هر سه سال باید تمدید میشد، اما مرزنشینان به دلیل اینکه خدماتی دریافت نمیکردند، رغبتی برای تمدید کارتهای الکترونیک خود نداشتند.
فیضی گفت: برای تمدید هر دوره کارتهای الکترونیک مرزنشینان باید 16 هزار و 200 تومان به حساب شرکت تار که یک شرکت خصوصی غیر تعاونی طرف قرارداد با سازمانهای صنعت و معدن سراسر کشور هستند، واریز میشد و برای صدور این کارتها شرط آن این بود که هویت مرزنشینان و سکونت آنان در مناطق مرزی احراز شود.
وی افزود: الان که گفته میشود بحث تمدید 2 ساله کارتهای مرزنشینان انجام شود، چون از ابتدای امسال تاکنون کارتهای مرزنشینان تمدید نشده بود و وزارت صنعت براساس گزارش شرکت خصوصی تار اعلام میکرد 90 درصد کارتهای الکترونیک مرزنشینان اعتبار ندارند و تنها 10 درصد آن تمدید شده و اعتبار دارد.
به گفته رئیس کمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران با سیاستهایی که وزارت صنعت داشته باعث شده است که مرزنشینان منفعل شوند و کسب و کار آنها دچار رکورد شود.
فیضی همچنین گفت: مرزنشینان خدماتی در مقابل کارتهای مرزنشینی دریافت نکردهاند، بنابراین میگویند دولت چه خدمتی به ما ارائه کرده که نیاز به تمدید کارت الکترونیک داشته باشیم.
به گفته وی، برخلاف سیاستهای اصل 44 تصدیهای دولت به جای اینکه با اولویت به بخش تعاون واگذار شود، اما کارهای تصدی تعاونیهای مرزنشینان را نیز به یک شرکت خصوصی به نام تار دادهاند که برای تمدید هر کارت مرزنشینی 16 هزار و 200 تومان هم طلب میکنند.
فیضی گفت: مردم مناطق مرزی برای گذران زندگی خود دچار مشکل هستند حال چگونه میتوانند خانه و زندگی خود در مرزها را رها کرده و در شهرهای بزرگ و یا مرکز کشور ساکن شوند و به نظر ما همان احراز هویت سالهای 91 و 92 برای مرزنشینان کافی است.
وی همچنین گفت: در سه سال گذشته اعضای تعاونیهای مرزنشینی خدمات قابل توجهی نگرفتهاند و بنابراین انگیزهای برای تمدید کارتهای خود نداشتهاند.
رئیس کمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران افزود: در حال حاضر حدود 6.8 میلیون نفر مرزنشین در سامانه یکپارچه مرزنشینان ثبت شدهاند و کارت مرزنشینی دارند.
به گفته فیضی، مردم در مناطق روستایی و مرزی برای احراز هویت خود و احراز هویت سکونت باید به شهرها و دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند که این باعث هزینه میشود و به نظر ما باید همان احراز هویت سالهای قبل معتبر باشد.
وی در مورد اینکه برخی گفتهاند کل مرزنشینان کشور 5 میلیون نفر و تعداد دارندگان کارت مرزنشینی حدود 7 میلیون کارت است، گفت: براساس سامانه تعداد مرزنشینان بین 6.8 تا 6.9 میلیون نفر است و ممکن است عدهای کارمند دولت به صورت مأموریتی در شهرهای مرزی بوده و کارت مرزنشینی گرفتهاند، اما این گونه نیست که تعدادی افراد در تهران نشسته باشند و کارت مرزنشینی بگیرند که از مزایای آن استفاده کنند.
رئیس کمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران در پایان گفت: برخی از مرزنشینان هم برای کارگری به شهرهایی مانند اصفهان برای کورههای آجرپزی یا سایر شهرها برای کارگری و امرار معاش مراجعه میکنند، اما اکثر مرزنشینان در همان مناطق مرزنشینی ساکن است.
منبع: اتاق تعاون ایران
پایان خبر