رئیس مرکز نوآوری توسعه تعاون دانشگاه کردستان، با بیان اینکه تعاونی به معنای اجتماع، همکاری و هماندیشی یکی از شیوههای بسیار مهم کارآفرینی است عنوان کرد که به دلیل حضور حداقل 7 نفر برای ایجاد یک تعاونی، فرصت شغلی با کمترین آورده سرمایه به وجود میآید.
صالح پور، در وبینار رویداد علمی آموزشی تعاون با بیان اینکه شناخت زنجیره تولید از سوی کارآفرینان میتواند به خلق ارزش افزوده بیانجامد اظهار کرد: تسهیل گری در شکل گیری شرکتهای خلاق، نوآور و دانش بنیان یکی از خدماتی است که ما در مرکز نوآوری ارائه میدهیم.
وی افزود که تجاری سازی محصولات، تبدیل تعاونیهای سنتی به مدرن و تامین ضمانت برای تعاونیهای دانشجویی از دیگر خدمات ارائه شده از سوی مرکز نوآوری توسعه تعاون دانشگاه کردستان است.
رئیس مرکز نوآوری توسعه تعاون دانشگاه کردستان تصریح کرد که امیدواریم با همکاری صندوقهای مختلف بتوانیم خدمات مناسبی را به تعاونیها ارائه دهیم.
وی با اشاره به شکل گیری اولین تعاونی دانشجویی کشاورزی عنوان کرد که این تعاونی با همکاری اداره تعاون، کار و رفاع اجتماعی و تعدادی از اساتید دانشگاهی و دانشجویان که دغدغه کار دارند درحال احداث است.
صالح پور با اشاره به ضررمند شدن بسیاری از کسب و کارهای سنتی در دوران شیوع کرونا ادامه داد که طبق بررسیهای انجام شده در آینده بیشتر شغلها در بستر وب و فضای مجازی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد که حمایتهای مراکز نوآوری دیگر همانند مرکز نوآوری جهاددانشگاهی کردستان میتواند برای برپایی کسب و کارهای موفق و جدید بسیار تأثیرگذار باشد.
رئیس مرکز نوآوری توسعه تعاون دانشگاه کردستان با اشاره به اهمیت ارتباطات قوی در حوزه کارآفرینی گفت: توجه به ایجاد ارتباطات قوی با ادارات و سایر بخشها میتواند در جلب حمایتهای مادی و معنوی برای کارآفرینان موثر باشد.
وی اظهار کرد که افراد علاقه مند با هزینه بسیار کم و یا حتی بدون هزینه میتوانند اقدام به ثبت تعاونی کنند.
صالح پور در پایان یادآور شد: ما نیز با توجه به ظرفیتهای موجود اقدام به حمایت در تولید و فروش محصولات تعاونیها میکنیم.
ابوبکر یاره، مدیر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در ادامه این وبینار با بیان اینکه کارآفرینی برای افرادی بسیار سخت و برای افرادی بسیار آسان است تصریح کرد که تعاونی به معنای اجتماع، همکاری و هماندیشی یکی از شیوههای بسیار مهم کارآفرینی است.
وی افزود که افراد با هزینه بسیار کم و با مراجعه به ادارات شهرستانی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتوانند اقدام به ثبت تعاونی کنند.
اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه ما در تعاونی به دنبال افرادی هستیم که بتوانند با هم کار کنند، عنوان کرد که به دلیل حضور حداقل 7 نفر برای ایجاد یک تعاونی، فرصت شغلی با کمترین آورده سرمایه به وجود میآید.
وی خاطرنشان کرد توزیع عادلانه منابع، برخورداری از حمایتهای دولتی، توانمندسازی نیروهای تعاونی، بسترسازی برای بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای اجتماعی، استفاده از توانمندیهای جوانان و برخورداری از بیمه از جمله مزایای ایجاد تعاونیهاست.
یاره گفت: افراد در قالب تعاونیها میتوانند سرمایه مورد نیاز خود را از طریق بانک تخصصی توسعه تعاون تامین کنند و کسب و کار خود را رونق دهند.
وی اظهار کرد که تعاونیها از طریق صندوق ضمانت سرمایهگذاری میتوانند ضمانت نامههای معتبر دریافت کنند و از این طریق اقدام به دریافت تسهیلات بانکی کنند.
اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان افزود که افرادی که کسب و کارشان دچار رکود شده میتوانند با گرفتن شرکای تعاونی سرمایهدار و متخصص کار خود را بیش از پیش توسعه دهند.
وی در پایان با بیان اینکه اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی حامی همیشگی تعاونی هاست در پایان یادآور شد: اکنون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در حال ثبت دو تعاونی، یکی برای توت فرنگی کاران و دیگری برای باغداران انگور است تا فعالان این حوزه بتوانند از مزایای تعاونیها بهره ببرند.
ایسنا
پایان خبر